De mest populära kvinnliga artisterna

Det finns många artister som är värda att nämna. Men i det här inlägget har vi valt att fokusera på kvinnliga artister. Här nedan får du veta lite mer om några av de mest populära kvinnliga artisterna just nu.

Dua Lipa

Dua Lipa är en brittisk artist som föddes år 1995. Hon släppte sitt debutalbum år 2017 med hiten Be the One som blev hennes genombrott. Sedan dess har Dua Lipa varit en av demest streamade artisternaoch har i nuläget 68 miljoner lyssnare i månaden enligt musikstreamingtjänsten Spotify.

Doja Cat

Doja Cat, eller Amala Ratna Zandile Dlamini som är artistens riktiga namn är en amerikansk rappare. Även hon föddes år 1995. Hon släppte sitt första album år 2018 och har sedan dess levererat många hits som gör att hon är en av de mest streamade artisterna över hela världen. Några exempel på Doja Cats största hits är Say So och Kiss Me More.

Taylor Swift

Taylor Swift är en amerikansk artist som föddes år 1989. Hon slog igenom år 2008 med låten Love Story. Från början var hon främst en countryartist men sedan hon började samarbeta med svenska musikproducenten Max Martin är hon mer förknippad med pop. Några av hennes största hits är Blank Space, Shake It Off och All Too Well.

Ariana Grande

Ariana Grande är en amerikansk artist som föddes år 1993. Hon slog först igenom på den amerikanska tv-kanalen Disney channel men lämnade snart skådespelarkarriären bakom sig så snart som hennes musikkarriär tog fart. Några av hennes största hits är Positions, 7 Rings, och Thank U, Next.

Adele

Slutligen har vi den brittiska sångerskan Adele. Adele föddes år 1988 och slog igenom år 2008 med låten Chasing Pavements. Sedan dess har de låtar som släppts vuxit sig allt större. Några exempel på hennes mest streamade hits är Rolling in the Deep, Hello och Easy On Me.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *