4 musikvideor som filmats med smartphones

Att filma med mobiltelefonen är enkelt, men det är samtidigt lätt att tänka att det inte blir så proffsigt. Faktum är dock att det går att spela in proffsiga filmer på mobilen. I det här inlägget ska vi titta närmare på några exempel i form av några officiella musikvideor av stora artister som spelats in på en smartphone. Du kanske själv har idéer om att spela in film med din mobiltelefon, inte minst musikvideor. I det fallet kan den här listan fungera som inspiration. På Teknikdelar.se kan du hitta kringutrustning som kan vara bra att ha om du ska spela in film. De har allt kring Iphone tillbehör, inklusive mobilstativ och mikrofoner. Bra inte minst om du vill använda mobilen för filminspelningen, men vill ha lite bättre ljud än vad du annars skulle få. Det är bara kreativiteten som sätter gränserna för vad du kan filma med mobilen, och det kommer du märka om du kollar på de här musikvideorna.

4. LeAnn Rimes, Rob Thomas och Jeff Beck – Gasoline and Matches

Den här namnkunniga trion bestående av soloartisterna LeAnn Rimes och Jeff Beck tillsammans med Rob Thomas, som annars spelar med Matchbox 20, är en av de mest ambitiösa musikvideorna som spelats in på en mobiltelefon. Rent tekniskt sett kan den mäta sig med musikvideor som spelats in med traditionella metoder. En snygg stop-motion-animerad video som spelats in av regissören Ian Padgham helt och hållet på en iPhone.

3. Ellie Goulding – How Long Will I Love You

Ellie Gouldings bidrag till den här musikvideogenren, om man kan kalla det för en genre, kretsar kring ett ungt par och vad de gör under en dag. Hela videon är proffsigt klippt och inspelad helt och hållet på en Nokia Lumia 1020.

2. Samuel Sanders med Patrick Bass – Captured

De två föregående musikvideorna var skickligt gjorda i det att de inte ser ut att vara inspelade på mobiltelefoner. Det gäller inte riktigt för den här videon. Den här är enkelt inspelad, och kameramannen verkar ha haft lite problem med att hålla fokus på folks ansikten.

1. Vintage Trouble – Nancy Lee

Vintage Troubles låt Nancy Lee är inspelad på inte bara en utan totalt fem iPhone 4-mobiler, varav en tydligen blev stulen efter att videon spelades in. Som tur var fick de tillbaka mobilen och kunde klippa ihop den här videon. Regissören Alan Petkovic är en veteran från reklambranschen med massa uppmärksammade kampanjer i bagaget.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *