Bilmusik

Jag är förmodligen inte ensam om att tycka att en av livets höjdpunkter är att köra bil och lyssna på musik. Hastigheten får liksom musiken att låta så mycket bättre än vad den annars gör – förutsatt att det är rätt musik som pumpas ut i bilstereon. I det här inlägget ska vi därför titta på några av de bästa låtarna att lägga till i spellistan inför åkturen. Den populäraste musikgenren att lyssna på i bilen är tydligen pop, men på den här listan tänkte jag blanda hejvilt mellan olika genrer.

Vad kör du för bil idag? Hos Riddermark Bil AB kan du enkelt och smidigt sälja din nuvarande bil för att finansiera vrålåket som du ska åka i när du lyssnar på låtarna du hittar i det här inläggets låtlista. Du påbörjar enkelt affären genom att registrera din bil på Riddermarks hemsida. De återkommer snabbt med ett prisförslag. Om du är nöjd med vad de erbjuder kan du välja mellan att åka till dem och lämna in bilen, alternativt kommer de till dig och hämtar den. Gör slag i saken, sälj din bil enkelt hos Riddermark Bil AB och få pengarna på kontot direkt.

For What it’s Worth – The Cardigans

Markus Larsson på Aftonbladet tipsar om den här klassikern som tyvärr oförtjänt blivit något bortglömd. Svenska Cardigans gjorde många bra låtar, dock få som var lika bra att köra bil till som denna lågintensiva, men tempofyllda, kärleksförklaring.

New York Groove – Ace Frehley

Ace Frehley spelade som bekant sologitarr i Kiss. Han spelade också in en av de bästa billåtarna någonsin. New York Groove skulle bokstavligt talat kunna handla om att åka bil över Brooklyn Bridge påväg in till Manhattan. Den är i vilket fall ett perfekt soundtrack att köra bil till.

On the Road Again – Willie Nelson

Expressen delar min åsikt att det här är en av de bästa billåtarna. Okej, Willie Nelsons On the Road Again är kanske inte låten som för tankarna till att susa fram på en motorväg men för den lediga bilturen är den perfekt. Jag kan också föreställa mig att det är en låt som skulle fungera utmärkt för en lastbilschaffis.

Boys of Summer – Don Henley

Jag har ärligt talat inte särskilt mycket till övers för Henley och hans tidigare bandkamrater i the Eagles. I min mening ett av de mest osympatiska banden någonsin (vilket absolut inte betyder att de var dåliga rent musikaliskt). Boys of Summer är en av Henleys största framgångar som soloartist, och en fantastisk låt på det. Inte minst i bilsammanhang.

Highway to Hell – AC/DC

Det går egentligen inte att välja en enda billåt av de australiensiska rockarna, i princip hela deras katalog är perfekt anpassad för att utgöra soundtrack till bilåkning. Highway to Hell får representera bandet i kraft av sin titel.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *