Bästa konsertlokalerna i Göteborg

Som den näst största staden i Sverige kan Göteborg erbjuda allt som dess invånare skulle kunna önska i form av underhållning och nattliv, och bra konsertlokaler är inget undantag. I Göteborg finns allt från stora, pampiga arenor till mer intima scener som passar bra för singer/songwriter-framträdanden med nära kontakt med publiken.

En konsertlokal ur den förstnämnda kategorin är onekligen Scandinavium, som har en publikkapacitet på drygt 14 000 personer vid konserter. Vid sportevenemang, som ju också hålls i arenan, minskar den kapaciteten till drygt 12 000. Scandinavium kan sägas ha varit planerad sedan slutet på 1940-talet, då man redan då började tala om att bygga en inomhusarena i Göteborg. På grund av problem med finansieringen lades dock frågan på is, men när Göteborgs 350-årsjubileum närmade sig gjorde man slag i saken, och Scandinavium invigdes den 18 maj år 1971.1280px-Göteborgs_Konserthus

En konsertlokal med ännu längre anor än så är Göteborgs konserthus, som invigdes år 1935, med en arkitektur som då var banbrytande. Om man föredrar konserter med stor orkester och klassisk musik finns det ingen bättre lokal för det i Göteborg, då den stora salen i Konserthuset har en akustik som räknas till en av de bästa i världen.

Om man vill ha mer intim stämning och komma närmare artisterna ska man istället bege sig till Trädgår’n. Trädgår’n är en lokal med många strängar på sin lyra, då man här kan uppleva allt från nattklubbsliv till en mysig middag, en konferens, en öl efter jobbet eller, självklart, en konsert. På Trädgår’ns konserter är det ståplats som gäller, men trots det har alla god sikt över scenen, tack vare att rummet är tillräckligt litet för att även de som står längst bak ska känna sig nära scenen. Trädgår’ns mångsidighet gör att det är det perfekta stället att tillbringa en helkväll på, då man kan börja kvällen i baren, gå över till restaurangen för att avsluta med en oförglömlig konsert.

Om allt detta har gjort att du känner att du vill flytta till Sveriges näst största stad och de fina konsertminnen som väntar på att bli gjorda där, och du behöver hjälp från en flyttfirma i Göteborg, ska du gå in på Rentandmove.se.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *