Ta sånglektioner

Visste du att du kan förbättra din hälsa avsevärt genom att sjunga? Visst är det fantastiskt! Det är bara att slå på favoritlåten på stereon och sjunga med. Så enkelt är det att minska stress, ångest och till och med smärta. Du kommer också att förbättra din lungfunktion och kondition eftersom du anstränger lungorna genom att ta stora andetag och sedan kontrollera luftflödet. För dig som vill få ut de mesta möjliga hälsoeffekterna, i kombination med personlig utveckling, är sånglektioner ett bra alternativ. Sök bland kurser för att hitta din närmaste sångpedagog.

Vad händer i kroppen när vi sjunger?

Det finns massor av forskning som tydligt visar på hälsofördelarna med att sjunga, men vad är det som händer i kroppen? När vi sjunger ökar oxytocin och dopamin i kroppen som gör att vi känner oss lyckligare, gladare och lugnare. Detta visste du kanske redan men visste du att även halten av testosteron ökar lite? Testosteronet hjälper till att bygga upp cellerna och har en positiv påverkan på skelettet. Även fibrinogenhalten i blodet ökar vilket minskar risken för att drabbas av en blodpropp. När vi sjunger så får vi också en bättre andning eftersom vi lär oss att djupandas. Detta är samma typ av djupandning som man praktiserar inom yoga och Qigong. När vi andas djupare syresätter vi blodet och hjärnan mer effektivt. Detta leder i sin tur till mindre migrän, trötthet, ångest och glömska. Man skulle kunna säga att sjunga ger lika mycket lycka som att få hjälp med inkasso.

cuivil3_2p204Sjung och bli ännu friskare och gladare!

Som du ser så är det relativt enkelt att avsevärt förbättra sin hälsa. Det är bara att sätta igång och sjunga! Du kanske tillhör en av dem som säger ”jag har ingen bra röst” eller ”jag kan inte sjunga”. Det är fel, för alla kan sjunga! Om du väljer att sjunga i en normal kör så spelar det ingen roll vad du tycker om din röst, den kommer smälta in tillsammans med alla andra röster. I en kör får du också alla positiva effekter av att umgås med andra människor som har samma intresse som du. Sånglektioner är också ett riktigt bra sätt för dig att lära dig använda din röst på ett effektivt sätt. Även erfarna sångare tar lektioner. På individuella sånglektioner bestämmer du vad du vill sjunga och du får också individuell vägledning. Oavsett om du sjunger hemma, i duschen, i kören eller på sånglektionerna kommer du att förbättra din hälsa. Slå på favoritlåten och börja ett lyckligare och friskare liv redan idag!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *