Elektronisk music

När man tänker på musik idag så har man ofta inte tankarna på datorkomponerad musik som inte använder sig av några instrument. Många kända discjockeys idag spelar enbart upp sina verk och ändå flockas hav av människor för att njuta av deras uppträdanden. Kända artister som Avicii och Swedish House Mafia spelar egentligen inga instrument överhuvudtaget förutom när någon gästspelar i deras låtar. Du kanske själv har haft en vän som sovit över i din bäddsoffa någon kväll och ni har lyssnat på elektronisk musik från Youtube tillsammans.

Elektronisk musik är väldigt populärt idag, och du kan höra många låtar på radion när du pendlar till jobbet eller kör bil i trafiken. De spelas på caféer och barer dagligen, men man tänker egentligen inte på att musiken är skapad helt utan instrument.

A musician playing on a keyboard at a concerthttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/782608.jpg

På 80-talet så använde man primitiva hemdatorer som Amiga och Commondore 64 för att skapa elektronisk musik i hemmet för första gången. Numera finns det musikgenren som retro wave som försöker att återskapa liknande musik som på 80-talets gamla låtar.

Moderna datorprogram som används idag är otroligt avancerade och kan innehålla alla slags instrument digitalt som man sedan kan använda sig av vid skapandet av sin låt. Man kan emulera trummor, bas och gitarrljud genom programvara som man sedan kan klippa och klistra in i låten. Dagens teknik tillåter allt mer avancerade ljudklippning och instrumentljud som gör att det snart blir svårt att skilja från riktiga instrument och datorkomponerad musik. I dagens digitala tidsålder så blir programvarorna bara bättre och häftigare vilket gör att man kan skapa otroligt avancerad musik hemma vid sin dator utan att kunna spela något instrument överhuvudtaget. Det om något är revolutionerande och spännande, och vem vet vad vi snart kan göra i framtiden.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *